Chiar daca Pilates are o vechime de aproximativ 100 de ani, acest sport a devenit cunoscut in urma cu putin timp. Treptat noi adepti abordeaza acest tip de antrenament si il transforma intr-o rutina. De ce? Pilates oferă echilibru intre miscare si „medicament”. Desi este o buna metoda de a slabi, acest sport inedit poate ameliora diverse dureri.

Ce este Pilates?

Pilates este o formă de antrenament in care un ansamblu de exercitii fizice imbina flexibilitate, tonus muscular si forta.

Initial, acest tip de sport a fost creat la inceputul secolului XX de catre Joseph Pilates. Ideea pricipala era de a trata sau ameeliora leziunile dansatorilor.

In timp, s-a ajuns la ideea ca oricine poate practica aceste exercitii.

Exercitii corecte – secrete si principii

Poate la prima vedere, exercitiile de Pilates par banale. Cel putin in comparatie cu antrenamentele solicitante de fitness sau kangoo jumps sigur credem asta. CU toate, acestea, Pilates este un antrenament ce-ti pune la incercare rabdarea si perseverenta. Exista cateva principii si secrete care stau la baza exercitiilor executate corect. Aceste sunt:

Respiratia – stim cu totii ca o respratie corecta in timpul antrenamentelor usureaza minutele ce ne solicita organismul la maximum. Pilates nu face exceptie de la aceasta regula esentiala. Secretul este unul simplu: inspiri pe nas si expiri pe gura.

Precizie – in cazul acestui tip de antrenament conteaza calitatea exercitiilor, nicidecum cantitatea. Fiecare exercitiu trebuie executat in mod corect pentru a obtine rezultatele dorite. Acorda atentie oricarui detaliu si nu grabi exercitiile.

Concentrare – pentru a realiza exercitii corecte ai nevoie de concentrare. Lasa in urma grijile cotidiene si axeaza-te pe activitatea in curs. Exercitiile de Pilates presupun dedicare si atentie sporita.

Control – trebuie sa stapanesti fiecare miscare, postura sau gest in timp ce respiri corect si te concentrezi asupra antrenamentului. Cu toate acestea este important sa iti cunosti corpul si limitele.

Fluiditate si centrare – toate exercitiile de Pilates sunt construite astfel incat „sa curga”. Stim ca suna ciudat, dar explicatia este simpla. Miscarile sunt realizate astfel incat sa compuna armonios antrenamentul, mai precis sa se imbine ca un puzzle si sa nu se treaca de la o miscare la alta brusc. In cazul centrarii, toate miscarile trebuie sa porneasca din abdomen. De ce? Deoarece este centrul energetic al corpului.

Beneficii exercitii de Pilates

Pilates este un sport ce se rearca printr-o serie de beneficii atat pentru corp, cat si pentru minte. O parte dintre acestea sunt:

  • Reduce anxietatea, stresul sau depresia;
  • Fortifierea sistemului imunitar;
  • Maximizarea puterii de concentrare;
  • Corecteaza postura;
  • Imbunatateste mobilitatea articultatiilor;
  • Tonifiază corpul;
  • Imbunatateste circulatia sangelui;
  • Creste oxigenarea creierului;
  • Amelioreaza durerile musculare si articulare;
  • Arde in jur de 286 de calorii pe ora in cazul antrenamentului pentru incepatori.

Cine poate face Pilates?

Cursurile de Pilates sunt potrivite pentru oricine. Barbatii si femeile deopotriva pot practica acest sport. In plus, aceste exercitii sunt potrivite pentru: sportivi, sedentari, femei gravide sau proaspete mamici, persoane stresate sau obosite, persoane cu o varsta inaintata.

In concluzie, Pilates este un sport modern ce practicat consecvent ofera beneficii si rezultate. In plus, nu ai nici o limita de varsta, conditie fizica sau stare psihica. Dimpotriva, exercitiile de Pilates au fost alcatuite pentru a fi tratament si repaus de la realitate.

Daca te-am convins si ai pus pe lista de obiective cateva sedinte de Pilates, te asteptam la Attitude. Pentru mai multe detalii despre sedinte si rezervari intra aici: antrenamente de grup iasi.

Close
COȘ

Când timpul este o resursă importantă pe care o utilizezi cu grijă, e greu să găsești posibilități de slăbire rapidă, eficientă și sănătoasă. Attitude îți prezintă o gamă largă de alternative pe care să le folosești atunci când vrei să pierzi în greutate într-un timp foarte scurt și într-un mod ce nu îți afectează sănătatea. Propune-ți schimbarea și rezultatele vor apărea rapid.

Program

Luni - Vineri:
7:00 - 22:00

Sâmbătă:
8:00 - 12:00

Urmărește-ne pe
ABOUT