Genunchiul reprezinta cea mai intinsa articulatie a corpului si una dintre cele mai intens folosite in timpul unei zile obisnuite. Noi, oamenii ne folosim genunchii aproape la maximum, in timp ce mergem, alergam, sarim sau ne asezam si ridicam. Prin urmare, din cauza importantei sale pentru mobilitate, trebuie protejat cu orice pret. Stim cu totii cat de sensibili pot fi genunchii si cat de usor ii putem rani, iar recuperarea nu este niciodata simpla sau rapida.

Cand astfel de probleme apar, un medic poate recomanda exercitii pentru a ajuta la consolidarea muschilor din jurul genunchiului.

Deoarece sanatatea corpului si a mintii reprezinta o prioritate pentru noi, articolul de astazi se adreseaza publicului larg, in speranta ca vom reusi sa atragem atentia unui numar cat mai mare de posesori de genunchi, cu privire la importanta articulatiilor.

Cauzele aparitiei durerilor de genunchi

Oamenii de toate varstele pot prezenta dureri de genunchi. Sindromul durerii patelofemorale sau genunchiul alergator este cea mai frecventa afectiune ortopedica in medicina sportiva. Pe langa faptul ca este frecventa la persoanele sportive, durerile de genunchi pot fi, de asemenea, o problema si pentru persoanele care sufera de artrita sau sunt supraponderale.

Desi poate fi tentant sa eviti exercitiile fizice atunci cand apar dureri de genunchi, aceasta nu este intotdeauna solutia potrivita. Anumite tipuri de exercitii fizice pot ajuta la ameliorarea durerilor existente de genunchi si la prevenirea viitoarelor dureri sau leziuni oferind genunchiului un sprijin suplimentar.

Beneficiile exercitiilor de intarire

Exercitiile de intarire a genunchiului nu afecteaza direct articulatia genunchiului, dar intaresc muschii care il inconjoara. Acest suport va atenua presiunea si tensiunea asupra acestor articulatii, ameliorand durerea.

Urmatoarele exercitii pot ajuta la intarirea acestor muschi. Daca simti durere in timpul acestor exercitii ar trebui vorbesti cu un medic inainte de a incepe sa faci orice fel de miscare.

Leg lifts

Cel mai bine este sa faci incalzirea cu exercitii usoare inainte de a incepe orice exercitii de intarire a genunchiului. Exemplele de exercitii fizice usoare include: mersul pe jos, mersul cu bicicleta si utilizarea unei masini eliptice, toate acestea punand stres minim pe genunchi. Aceste activitati ajuta la cresterea fluxului de sange catre muschi si le va permite sa fie mai flexibili.

Un prim exercitiu pe care il poti incerca este reprezentat de ridicarile de picioare din pozitia culcat dorsal. Pentru a executa corect exercitiul trebuie sa pastrezi unul dintre picioare drept, iar pe celalalt sa il indoi usor in zona genunchiului, dupa care vei incepe sa ridici si sa cobori incet piciorul perfect intins. Tine piciorul ridicat timp de 5 secunde si asigura-te ca spatele tau este drept intotdeauna. E important ca spatele tau sa nu fie arcuit si sa repeti micarea de cel putin cateva ori, inainte de a schimba piciorul. Acest exercitiu nu este recomandat persoanelor care sufera de osteoporoza.

Standing hamstring curls

Sau flexarile bicepsului femural din picioare reprezinta un exercitiu perfect pentru intarirea articulatiilor si nu necesita deloc efort. Ce trebui sa faci? Din pozitia de drepti, distanteaza picioarele aproximativ 5 cm si indoaie incet genunchii in spatele corpului, ridicand calcaiul de pe podea pana cand formeaza un unghi de 90 de grade cu restul corpului. Ai grija sa mentii celalalt picior perfect intins pentru echilibru. Daca ai nevoie de ajutor, te poti sprijini de un scaun sau un alt corp solid.

Exercitii la stepper

Pentru aceasta miscare ai nevoie de un stepper sau de o suprafata putin mai inalta decat podeaua, poate fi chiar si prima dintr-un set de trepte. Paseste incet cu un picior pe suprafata mai inalta si pastreaza-ti echilibrul timp de 5 secunde. Nu-ti bloca genunchii deoarece acestia trebuie sa ramana usor indoiti.

Genuflexiuni la perete

Pentru a incepe trebuie sa te sprijini de un perete, in asa fel incat capul, umerii, spatele si soldurile sa fie lipite de suprafata acestuia. Trebuie sa departezi picioarele cel putin jumatate de metru, si sa glisezi spatele in sus si in jos pe suprafata, pozitionandu-te in si in afara pozitiei normale de sezut, fara a te ghemui.

Daca iti lipseste motivatia de a efectua aceste exercitii acasa, suna la numarul de telefon 0232.708.648, pentru a lua legatura cu antrenorii Attitude!

Close
COȘ

Când timpul este o resursă importantă pe care o utilizezi cu grijă, e greu să găsești posibilități de slăbire rapidă, eficientă și sănătoasă. Attitude îți prezintă o gamă largă de alternative pe care să le folosești atunci când vrei să pierzi în greutate într-un timp foarte scurt și într-un mod ce nu îți afectează sănătatea. Propune-ți schimbarea și rezultatele vor apărea rapid.

Program

Luni - Vineri:
7:00 - 22:00

Sâmbătă:
8:00 - 12:00

Urmărește-ne pe
ABOUT