Cu siguranta ai auzit vorbindu-se la salile de fitness despre programul Functional training. Desi pare a fi un concept nou, acest tip de exercitii exista deja de mult timp. In prezent a capatat notorietate pe segmentul de exercitii pentru fizioterapie. La o prima cautare pe Google, vei obtine multe informatii in contradictoriu, deci ce inseamna, mai exact, functional training? Te invitam sa citesti, in continuare, articolul Attitude despre functional training, daca esti curios sa afli mai multe informatii.

Ce inseamna functional training?

Scopul functional training este acela de a-ti creste rezistenta corpului, pentru a face fata cu brio activitatilor de zi cu zi. Acest antrenament nu antreneaza doar un singur muschi, ci pune in miscare toate rotitele organismului.

Exercitiile functional training iti antreneaza muschii, invatandu-i sa lucreze in echipa. Acestea se bazeaza pe task-urile pe care le desfasori in viata de zi cu zi, precum activitatile pe care le desfasori in propria locuinta sau la locul de munca. De exemplu, genuflexiunile reprezinta un tip de exercitiu functional, deoarece activeaza muschii necesari realizarii miscarilor sus-jos, pe care il realizam zilnic, atunci cand vrem sa ridicam un obiect aflat la nivelul solului.

Aceste exercitii pot fi realizate atat la sala, cat si acasa. In cadrul lor se pot utiliza benzi elastice de rezistenta, gantere si se pot integra flotari, genuflexiuni, planks sau abdomene.

Care sunt beneficiile exercitiilor functional training?

Exercitiile functional pun in miscare mai multe grupuri de muschi si articulatii. Spre exemplu, acestea nu implica doar coatele, ci si umerii, coloana vertebrala, soldurile, genunchii si gleznele. Daca sunt realizate in mod corect, exercitiile functional training iti ajuta corpul sa faca fata mai bine activitatilor de zi cu zi, si reduc riscul de a te rani. Au efect asupra agilitatii, fortei muschilor si imbunatatirii echilibrului.

Functional training – tipuri de exercitii

Planks – exercitiile tip plank sunt extrem de solicitante pentru corp, deoarece lucreaza aproape toate grupele de muschi. Asaza-te cu coatele pe podea, aliniate cu umerii si ridica-ti corpul, sustinandu-ti greutatea pe coate si degetele de la picioare. Ramai in aceasta pozitie timp de 30-60 de secunde, in functie de posibilitate. Repeta exercitiul de cateva ori pentru rezultate uimitoare.

Genuflexiuni – genuflexiunile sunt ideale pentru tonifierea muschilor fesieri si a coapselor. Stai in pozitie verticala si departeaza picioarele la nivelul soldurilor. Intinde mainile in fata si lasa-te in jos, incordand abdomenul. Ramai in aceasta pozitie circa doua secunde si apoi repeta miscarea de cel putin 15 ori.

Flotari – flotările constau in miscari ritmice, de gimnastica, care implica coborarea si ridicarea corpului. Palmele trebuie sa fie plasate pe sol, la nivel cu umerii, si sa sustina greutatea corpului, impreuna cu degetele de la picioare. Genuflexiunile lucreaza multe grupe de muschi, precum cei pectorali, tricepsi, deltoizi sau muschii spatelui.

Glute bridge – trebuie sa realizezi acest tip de pod stand pe spate,cu genunchii indoiti, in timp ce iti ridici in aer partea dorsala, fara a desprinde spatele de pe sol. Acest exercitiu are un efect extrem de bun asupra organismului, daca este realizat in seturi repetate.

Antrenamentul functional training iti permite sa iti lucrezi intreg corpul, prin realizarea de exrcitii simple, care sa te ajute sa iti tonifiezi corpul si sa iti intaresti musculatura. Vino la Attitude pentru un antrenament realizat corect, impreuna cu un specialist. Adriana te va indruma, lunea, de la 19:10 pana la ora 20:00. Nu uita de programare!

Close
COȘ

Când timpul este o resursă importantă pe care o utilizezi cu grijă, e greu să găsești posibilități de slăbire rapidă, eficientă și sănătoasă. Attitude îți prezintă o gamă largă de alternative pe care să le folosești atunci când vrei să pierzi în greutate într-un timp foarte scurt și într-un mod ce nu îți afectează sănătatea. Propune-ți schimbarea și rezultatele vor apărea rapid.

Program

Luni - Vineri:
7:00 - 22:00

Sâmbătă:
8:00 - 12:00

Urmărește-ne pe
ABOUT