Sezonul soarelui și al temperaturilor ridicate nu e așa de departe cum pare. Gândul te poartă deja spre sesiunile de plajă, plimbările lungi și ținutele cochete vaporoase. Cu toate visăm la cea mai deosebită perioadă a anului, dar suntem într-adevăr pregătite să ne bucurăm de ea?

Câteva kilograme în plus nu par o problemă prea mare, însă, cu siguranță, nu vrei să le porți cu tine vara aceasta. Acum e timpul să revii la forma perfectă pe care ți-o dorești, să fii gata să intri în grațiile soarelui.

Pregătește-ți energia și motivația și începe, împreună cu noi, programul de slăbire care îți pregătește corpul de vară.

Pentru că știm cât de mult contează să te simți bine în propria piele pentru ca vara să fie de neuitat, am creat o serie de pași clari care să te ajute să îți îndeplinești obiectivele. Să obții rezultatul dorit e simplu, dacă respecți pașii esențiali pentru slăbire și tonifiere.

Ca orice alt proces complex, fiecare etapă are rolul ei, iar nerespectarea uneia poate aduce riscul unor rezultate ineficiente. Primul aspect pe care trebuie să îl conștientizezi este acela că un corp impecabil pentru vară trebuie lucrat dinainte ca aceasta să apară. Iată cum:

PRIMA ETAPĂ: SUPER START PENTRU SLĂBIRE

Dacă doar gândul la vară te face să-ți dorești o schimbare, te felicităm. Să accepți că ai nevoie de o transformare și să muncești pentru ea e un început ce promite multe. Dacă ți-ai propus să slăbești prin înfometare, află că alegerea e mai mult decât greșită.

Un proces sănătos de slăbire cere răbdare și, tocmai de aceea, cel mai potrivit moment de a începe este acum. Peste câteva luni, când va veni vara, tu te vei bucura deja de un corp frumos. Să începem pregătirile!

Cum să îmi găsesc motivația?

Cu siguranță ți-ai propus, de mai multe ori până acum, să slăbești, dar ți-a fost greu să îți urmezi planul până la final.

Rezultatul unui corp minunat începe cu respectarea unui program de sport și o dietă echilibrată. Informarea cu privire asupra celor mai bune soluții personalizate pentru nevoile tale aduce mai multă eficiență.

Aceasta este etapa în care cauți sala de sport pe care vrei să o frecventezi și în care discuți cu un nutriționist despre alegerile culinare. Pentru a-ți fi ușor, ar trebui să alegi o sală de sport din proximitatea ta, care să aibă dotările necesare pentru antrenamentele pe care dorești să le faci. Fie că vrei să optezi pentru antrenamente de grup sau individuale, de forță sau de tonifiere, important este ca sportul să îți facă plăcere și să devină un obicei zilnic, la îndemână.

O sală care beneficiază și de aparate fitness-wellness aduce mai multe avantaje pentru motivația ta. De asemenea, momentele de relaxare cu masaj sau ședințe de salină sunt importante pentru revigorare și intensificarea metabolismului după antrenament.

Vreau să mănânc mai sănătos, dar nu știu ce.

Poate că le-ai mai auzit pe prietenele vorbind despre cum îmbină ingredientele în bucătărie pentru a crea gustări hrănitoare și sănătoase. Dacă ți se pare dificil să integrezi în planul tău alimente benefice pentru slăbire, poți apela cu încredere la sfatul specialiștilor.

Ultimele cercetări în domeniul nutrițional examinează calitatea alimentelor și a băuturilor, pentru a stabili care dintre acestea ajută sănătatea noastră și care sunt dăunătoare.

Un studiu realizat de nutriționiștii de la Harvard School of Public Health deosebește următoarele două tipuri de categorii de alimente:

 • Alimente de înaltă calitate, în care sunt incluse alimentele nerafinate, prelucrate foarte puțin, cum ar fi legumele și fructele, cerealele integrale, grăsimile sănătoase și sursele sănătoase de proteine.
 • Alimente de calitate inferioară, în care regăsim alimente prelucrate, băuturi îndulcite cu zahăr, cereale rafinate, zahăr rafinat, alimente prăjite, alimente bogate în grăsimi saturate și alimente bogate în glucide, cum ar fi cartofii.

Același studiu analizează și tipul de produse și cantitățile necesare pe care trebuie să le consumăm la o masă obișnuită. Acestea sunt câteva din sfaturile pe care ni le oferă specialiștii nutriționiști de la Harvard:

 • ½ din alimentele consumate într-o zi trebuie să fie fructe și legume. Cartofii nu sunt considerați legume din categoria alimentelor de calitate superioară, din cauza impactului negativ asupra zahărului din sânge.
 • ¼ din masă este reprezentată de grânele întregi și intacte: grâu întreg, orz, boabe de grâu, quinoa, ovăz, orez brun.
 • ¼ sunt proteine: peștele, carnea de pui, fasolea și nucile sunt surse foarte sănătoase, ce pot fi folosite în diverse combinații.

Înainte de a-ți însuși un program de alimentație corect, este important să îți cunoști „inamicii” – acele alimente care îți pot face rău: alcool, carne roșie, făină albă, gluten, cafea, zahăr sau ciocolată. Dacă vrei să ai rezultate vizibile vara aceasta, va trebui să renunți la acestea cât mai curând.

Pot slăbi cu ajutorul criosaunei?

Dacă ți-ai făcut deja planul nutrițional, este momentul să completezi procesul cu un nou pas. Ai mai auzit, cu siguranță, despre criosaună și efectele ei miraculoase asupra corpului.

Sunt oare adevărate?

Beneficiile acesteia sunt recunoscute de o serie importantă de studii, care demonstrează efectele benefice ale terapiei prin frig.

Fie că vorbim despre accelerarea metabolismuluirecuperare medicalăeliminarea celulitei sau despre obținerea unui somn mai profund, criosauna joacă un rol important pentru fiecare.

Ai nevoie doar de 3 minute pentru o ședință, iar asta este, poate, cel mai mare avantaj al acestei tehnici. În plus, experiența noastră ne-a demonstrat că perseverența oferă rezultate. Treizeci de ședințe de criosaună, corelate cu un plan de alimentație adecvat, te pot ajuta să slăbești până la 10 kg. Chiar și fără respectarea acestui plan, îți garantăm că vei pierde aproximativ 4 kg prin expunerea la frigul din criosaună.

Mai mult, aceasta te poate ajuta să îți pregătești corpul pentru antrenamentele ce vor urma. Sportivii din toată lumea se declară fani ai criosaunei pentru relaxarea corpului. Unul dintre aceștia este chiar Cristiano Ronaldo, care și-a achiziționat o cameră de criosaună pentru acasă. Bineînțeles, tu nu ești nevoie să suporți costurile unei criosaune proprii, ci poți apela la un centru fitness care să îți ofere acest serviciu.

ETAPA A DOUA: READY, SET, GO.

După ce începi să oferi atenție alimentației și încerci câteva ședințe de criosaună, se observă și primele diferențe de greutate. Acum este etapa în care ești în forma perfectă pentru transformarea corpului. Ai ales sala de sport la care vrei să mergi, te-ai echipat și te gândești ce tip de antrenament crezi că este potrivit pentru tine.

Atâtea tipuri de exerciții… cum le aleg pe cele potrivite?

Primul contact cu programul de la sală te poate speria. Abdomen plat, picioare tonifiate, coapse perfecte – le vrei pe toate. Dar fiecare presupune un antrenament diferit și e imposibil să ajungi la toate. De aceea, este foarte important să alegi un obiectiv principal. Exercițiile care aduc cele mai eficiente rezultate în slăbire sunt cele de tip cardio.

Un studiu realizat recent de Universitatea din Copenhaga susține că exercițiile cardio pot ajuta la creșterea producției de FGF21 – hormonul metabolic, deci, la scăderea în greutate. Datorită acestui tip de exerciții, procesul de slăbire aduce rezultate semnificative.  Mai mult de atât, antrenamentul cardio stimulează frecvența bătăilor inimii și o menține ridicată pentru o perioadă de timp. Din categoria antrenamentelor cardio fac parte: jogging, aerobic (pilates, ABT, Functional Training, Fit Abs, HIIT, Body fit), săriturile la coardă, mersul cu bicicleta, cățărările.

Același studiu menționat demonstrează că executarea exercițiilor cardio înainte de micul dejun aduce rezultate cu 20% mai eficiente. Acest lucru se datorează metabolismului ce funcționează mai intens dimineața. De asemenea, în acest moment al zilei nivelul insulinei este relativ mai mic, iar concentrarea mentală spre ideea de pierdere în greutate este mult mai bună.

Trebuie să beau mai multă apă ca să slăbesc?

Nu vei slăbi doar pentru că bei mai multă apă. Cu toate acestea, hidratarea în timpul antrenamentului, dar și în viața de zi cu zi, este absolut importantă. Nu numai că ajută procesul de detoxifiere al corpului, dar asigură un tonus vital și plin de energie. Așa cum probabil știi, apa este singurul lichid care hidratează corespunzător corpul, ceea ce înseamnă că este indispensabilă pentru sănătate. Atunci când discutăm despre exercițiile fizice, apa devine necesară pentru a evita deshidratarea.

Randall K. Packer, profesor de biologie la George Washington University, afirmă că, în condiții extreme, corpul poate pierde până la 1,5 l de apă pe oră prin transpirație. Dacă apa pierdută nu este recuperată, presiunea sângelui scade, iar acest lucru poate crea probleme grave.

Îți recomandăm ca, de fiecare dată când te duci la sală, să iei și o sticlă de apă cu tine. De asemenea, poți încerca să te hidratezi corect și acasă sau la birou.  Trebuie să știi că etalonul nu este de 2 litri pe zi, ci acesta se stabilește în funcție de greutatea ta și de efortul depus.

Dacă nu am chef să merg la sală într-o zi?

Dacă sunt zile în care îți dorești să nu faci nimic, ai tot dreptul să îți acorzi o pauză.

Orice efort depus cere, la schimb, și momente de relaxare. Este recomandat ca sala de sport pe care ai ales-o să asigure și un program de masaj sau de fitness-wellness. În urma antrenamentelor solicitante, ședințele de relaxare reușesc să îmbunătățească fluxul de circulație al sângelui și să intensifice metabolismul. Poți încerca servicii de salină sau de herbalsauna care să ofere beneficii de confort și re-energizare a organismului.

Cum ar fi dacă ai afla că poți slăbi doar relaxându-te?

Deși nu ne așteptăm ca ședințele la saună sau salină să ardă sute de calorii, ele sunt, totuși, de ajutor în cadrul procesului de transformare. În primul rând, acestea ne oferă un răgaz bine meritat după exercițiile solicitante. Cele 15 minute în herbalsauna pot reprezenta un start perfect pentru meditație, mai ales dacă vin după o zi grea. Mai mult, momentele de relaxare pot fi o răsplată pentru obiectivele pe care le atingi, ceea ce te va motiva să continui. Ședințele de saună ajută și la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism. Prin transpirația abundentă, sunt eliminate și substanțele de care corpul tău nu are nevoie, ceea ce poate ajuta la slăbire. Spre exemplu, avem la sala noastră de fitness-wellness un aparat ce promite slăbirea rapidă și scăderea numărului de centimetri: VacuMagic.

Acesta presupune alergarea pe o bandă în interiorul unei capsule, în vid. În plus, aceasta este dotată cu o lampă cu infraroșii, care „dizolvă” grăsimea din „zonele-problemă”. Datorită efectului puternic, acest antrenament poate fi realizat de maxim 2 ori pe săptămână, pentru a oferi timp corpului să elimine toxinele. Tocmai de aceea, recomandăm ședințe de herbalsauna celor ce folosesc acest echipament. Prin intermediul acestora, menținem echilibrul dintre efort și relaxare și slăbim în mod rapid și sănătos.

ETAPA A TREIA: TIMPUL MARILOR SCHIMBĂRI

Când ajungi la această etapă, vara e din ce în ce mai aproape, iar rezultatele încep să fie vizibile.

Rochițele tale preferate ți se potrivesc acum de minune, iar pantalonii încep să-ți „ceară” o curea. Cu orice ocazie primești aprecieri din partea celor din jur, iar acum nu rămâne decât să aștepți ca vremea să fie numai bună de plajă. Deși pare a fi ultima etapă a transformării tale, suntem încă la un pas intermediar, pentru că urmează menținerea.

Multe persoane consideră etapa menținerii foarte dificilă. Studiile realizate susțin că doar 20% dintre persoanele care au reușit să slăbească au putut îndeplini și această treaptă. Totuși, nu te descuraja: cu puțină motivație, totul este posibil.

Cele 3-4 luni de antrenament și regim alimentar au trecut, iar acum trebuie să oferi corpului un program de menținere. Exercițiile fizice trebuie să fie în continuare prezente, iar mesele zilnice trebuie să includă mâncăruri sănătoase. Îți poți permite un mic răsfăț o dată pe săptămână, doar în condițiile în care compensezi aportul caloric cu efortul fizic.

Iată câteva sfaturi pentru menținerea formei pe care ai visat-o:

 • Fă sport
 • Nu renunța la micul dejun niciodată
 • Mănâncă multe alimente cu proteine
 • Mănâncă multe legume
 • Monitorizează numărul de calorii al alimentelor pe care le consumi
 • Hidratează-te corect
 • Oferă timpul necesar pentru odihnă
 • Menține stresul la un nivel normal

BUCURIA REZULTATELOR

Suntem siguri că, dacă vei respecta pașii propuși, vara te va găsi voioasă și cu chef de plajă.

Pentru că ți-ai permis să visezi în detaliu corpul perfect, acum te poți bucura de rezultatele obținute.

Un lucru pe care trebuie să îl știi de la început: atitudinea potrivită este tot ce ai nevoie pentru a-ți îndeplini visurile. Tot ea te ajută să adopți un stil de viață sănătos, atât pentru organism, cât și pentru psihicul tău.

Ne dorim să fim un partener de încredere pe parcursul marii tale schimbări și, de aceea, te așteptăm la Attitude. Pe lângă criosaună, herbalsauna și celelalte echipamente pe care ți le-am prezentat în acest articol, avem multe altele pe care le poți descoperi dacă ne faci o vizită.

Suntem singura sală din Iași ce are echipamente de fitness-wellness, special achiziționate pentru a-ți ușura drumul spre acel „summer body” la care visezi. Suntem prietenoși și avem în vedere starea ta de bine. Tocmai de aceea, la noi vei găsi mereu intimitate și antrenori super pasionați.

În plus, am gândit totul în beneficiul tău: echipamentele noastre oferă rezultate rapid, în ședințe scurte. Specialiștii noștri te pot ajuta cu sfaturi și, împreună, puteți crea un program personalizat pentru transformarea ta.

proces slăbire attitude

Nu uita că sănătatea este cea mai importantă.

Știm că îți dorești să arăți perfect, însă asta nu trebuie să îți afecteze corpul. Dietele și slăbitul prin formule miraculoase s-ar putea să te ajute pe moment, dar, pe termen lung, acestea sunt dăunătoare. Etapele imaginate de noi îți asigură o slăbire sănătoasă, treptată.

Ne poți contacta oricând pe Facebook sau printr-un mail la adresa programari@e-attitude.ro pentru a discuta mai multe detalii, sau ne poți lăsa email-ul și obiectivele tale de slăbire în formularul de mai jos pentru a-ți trimite o ofertă personalizată.  Close
  COȘ

  Când timpul este o resursă importantă pe care o utilizezi cu grijă, e greu să găsești posibilități de slăbire rapidă, eficientă și sănătoasă. Attitude îți prezintă o gamă largă de alternative pe care să le folosești atunci când vrei să pierzi în greutate într-un timp foarte scurt și într-un mod ce nu îți afectează sănătatea. Propune-ți schimbarea și rezultatele vor apărea rapid.

  Program

  Luni - Vineri:
  7:00 - 22:00

  Sâmbătă:
  8:00 - 12:00

  Urmărește-ne pe
  ABOUT