Cand vine vorba de sport, stim cu totii ca orice varianta alegem, aceasta este intotdeauna potrivita. Important este sa facem miscare cu placere si, in timp, sa observam rezultatele dorite. Totusi, daca ar trebui sa alegi intre ciclism si aqua bike, ce ai prefera? Nu raspunde inca la intrebare! Vrem sa iti prezentam un articol in care vrem sa evidentiem principalele deosebiri intre acestea. Citeste in continuare pentru a afla tot ce trebuie sa stii despre aqua bike si ciclism!

In apa sau pe pamant?

Aqua bike este un sport inedit care imbina in mod armonios mersul pe bicicleta si apa. Cum? Ei bine, conceptul aparut in 2016 presupune ca o bicicleta sa fie amplasata intr-o piscina  la mai puțin de 1.30 metri. In apa, persoana trebuie să pedaleze contra rezistenței naturale a manifestate de lichid. In cazul ciclismului cunoscut de oricine, stim ca acesta se desfasoara in totalitate pe „uscat”, oriunde iti doresti sau exista un traseu potrivit pentru mersul cu bicicleta

Interior versus exterior

Aqua bike este un sport care se practica in interior deoarece intregul sistem este dependent de un mediu controlat, dintre care avem urmatorii parametrii tehnici: reglarea cantitatii de apa, umplere si golire rapida a apei dupa fiecare client si multe altele. De aceea, aqua bike este o forma de miscare, care se practica, de cele mai multe ori, in cadrul unui complex destinat sportului. La polul opus se afla ciclismul, care se desfasoara intotdeauna in exterior. Daca practici acest sport,, ai libertatea sa mergi oriunde iti doresti. Totusi, care ar fi farmecul mersului pe bicicleta daca explorarea nu este inclusa in activitate? 

Echipament de teren sau costum de baie?

Te intrebi ce presupune echipamentul pentru o sesiune de aqua bike? Raspunsul este foarte simplu. Ai nevoie de acelasi echipament ca atunci cand mergi la o sedinta de inot. Mai exact, ia cu tine un costum de baie, un prosop si multa voie buna. La celalalt capat se afla ciclismul. Pentru practicarea acestui sport ai nevoie in primul rand de o tinuta lejera care sa permita miscarea. Ulterior, trebuie sa ai in mod obligatoriu elementele pentru protectie, de la casca pana la genunchiere sau cotiere. 

Despre vreme si nu prea

Dupa cum am mentionat in randurile anterioare, aqua bike este un sport care se practica in interior. De aceea, indiferent de vreme, poti practica aceasta forma de miscare. E iarna? Ploua afara sau bate vantul? Nu conteaza pentru ca locul in care este amplasata aparatul de fitness este intotdeauna incalzit si ferit de gradele cu minus de afara sau vremea neprielnica. Totusi, ciclismul se practica afara. In consecinta, suntem dependenti in totalitate de vreme. Daca risti sa mergi cu bicicleta cand conditiile meteorologice sunt nefavorabile, exista consecinte neplacute. De la o banala raceala, pana la accidente grave, acestea pot aparea oricand. 

In final, iti adresam intrebarea mult asteptata: Ce alegi intre aqua bike si ciclism? Daca ai ales prima varianta, iti propunem locul perfect. Care este acesta? Ei bine, Attitude iti pune la dispozitie sedinte de aqua bike, numai bune pentru anotimpul rece, si nu numai. Pentru mai multe detalii, intra aici.  

Te asteptam la o sesiune binemeritata de miscare!

Close
COȘ

Când timpul este o resursă importantă pe care o utilizezi cu grijă, e greu să găsești posibilități de slăbire rapidă, eficientă și sănătoasă. Attitude îți prezintă o gamă largă de alternative pe care să le folosești atunci când vrei să pierzi în greutate într-un timp foarte scurt și într-un mod ce nu îți afectează sănătatea. Propune-ți schimbarea și rezultatele vor apărea rapid.

Program

Luni - Vineri:
7:00 - 22:00

Sâmbătă:
8:00 - 12:00

Urmărește-ne pe
ABOUT