Aqua bike este un fitness trend apărut prima dată în Italia, cate te ajută să-ti tonifici corpul și te menține în formă pe un interval lung de timp. În România, sportul sub denumirea de Aqua bike este un concept apărut în anul 2016 și constă în pedalarea unei biciclete amplasate într-o piscină. Este un sport popular la această oră în țară și este practicat de mai multe vedete care îl recomandă deoarece îți dezvoltă rezistența fizică și te și distrezi făcând sport.

Ce este Aqua bike?

Aqua bike este un sport făcut popular de către un terapeut fizic care a aflat că ciclismul subacvatic vindecă sportivii de problemele la genunchi. Cu timpul, sportul a devenit recunoscut în lume și adoptat de multe persoane dornice să îmbine utilul cu plăcutul.

Acest sport constă în amplasarea unei biciclete la mai puțin de 1.30 metri în apă, iar persoana trebuie să pedaleze contra rezistenței naturale a apei. Acest lucru are ca rezultat un antrenament complet al corpului, care arde masiv caloriile. Aqua bike-ul este venerat printre iubitorii de fitness deoarece oferă un stil de viață echilibrat și reduce grăsimile corporale.

De ce a devenit Aqua bike-ul atât de popular?

Există o mulțime de motive pentru care Aqua bike-ul este așa recunoscut la nivel mondial. Iată câteva motive pentru care Aqua bike-ul ajută la menținerea unui corp tonifiat și a sănătății!

Beneficiile aqua biking-ului

1. Distruge celulita

Primul avantaj al aqua bike-ului este capacitatea de a reduce cantitatea de grăsime din corp;  într-o ședință de o oră sunt arse în medie 800 de calorii. Aqua bike-ul creează o fricțiune naturală între pielea ta și apă, ce are ca rezultat reglarea sistemului limfatic. În cazul în care cauți o metodă bună de a elimina celulita nedorită, Aqua bike-ul este soluția.

2. Tratează durerea articulară

Aqua bike-ul servește ca și terapie fizică împotriva durerii articulare. Persoanele diagnosticate cu osteoporoză ar trebui să ofere o șansă Aqua bike-ului. Acest lucru se datorează faptului că vindecă și reabilitează durerea în câteva săptămâni de la luarea primului curs. Când începi să faci exerciții în apă, aceasta reduce cantitatea de greutate care este amplasată pe articulații. Aqua bike-ul oferă utilizatorilor șansa de a crește puterea musculară, a-și îmbunătați puterea cardiovasculară și a-și întări oasele.

3. Este o formă calmă și eficientă de a face exerciții

Un alt avantaj al Aqua bike-ului îl reprezintă lipsa durerii musculare de a doua zi. Metodele tradiționale de exerciții te solicită până în punctul epuizării. Apa are un efect calmant și relaxează corpul în momentul exercițiilor. Temperatura apei este un plus în momentul exercițiilor, deoarece apa ajută la reglarea temperaturii corpului și la prevenirea supraîncalzirii lui. Este un exercițiu valoros care promovează somnul, reduce stresul și relaxează muschii corpului.

Ce îți trebuie pentru aqua bike?

Gândește-te la ce ți-ai lua dacă te-ai duce să înoți. Vei avea nevoie de costum de baie și o pereche de papuci de apă pentru a-ți menține piciorul pe pedală.

Bicicletele pentru exerciții sunt prevăzute cu pedale plate pentru a menține picioarele într-o poziție dreaptă.

Citeste si:

Close
COȘ

Când timpul este o resursă importantă pe care o utilizezi cu grijă, e greu să găsești posibilități de slăbire rapidă, eficientă și sănătoasă. Attitude îți prezintă o gamă largă de alternative pe care să le folosești atunci când vrei să pierzi în greutate într-un timp foarte scurt și într-un mod ce nu îți afectează sănătatea. Propune-ți schimbarea și rezultatele vor apărea rapid.

Program

Luni - Vineri:
7:00 - 22:00

Sâmbătă:
8:00 - 12:00

Urmărește-ne pe
ABOUT